Rapora göre, takip edilen on sektörden dördü Şubat ayında üretimini artırdı. Bu sayı, geçen yılın Ağustos ayından bu yana en yüksek düzeyde gerçekleşti. Diğer yandan Şubat ayında girdi maliyetleri enflasyonu yüksek seviyelerini korudu, ancak çoğu sektörde Ocak ayına göre düşüş gösterdi.
Şubat anketi sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktörü Andrew Harker, şunları söyledi:
“Şubat ayında gözlenen iyileşme belirtilerinde gıda ürünleri sektörü belirleyici oldu. Talebin toparlanma kaydettiği sektör, üretim ve yeni siparişlerdeki büyümede başı çekti. Genişleme eğilimi yeni siparişlere nazaran üretimde biraz daha genele yayılı bir görünüm sergiledi. Sektörlerin yarıya yakınında üretim artış kaydetti.
Öte yandan, Kızıldeniz'deki aksamaların sorun olmaya devam ettiği ve birçok sektörde teslimat gecikmelerine yol açtığı görüldü. Özellikle kara ve deniz taşıtları sektöründe maliyetler keskin bir şekilde arttı."
İstanbul Sanayi Odası Türkiye Sektörel PMI® endeksleri, S&P Global tarafından, Türkiye imalat sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 800 şirketten oluşan panelden elde edilen anket verileri kullanılarak oluşturulmaktadır. 10 imalat sektörü için hazırlanan ve üretim, talep, kapasite, fiyatlar ve satın alımları kapsayan endeksler, ilgili sektörlerin ekonomik performansına ilişkin öncü göstergelerdir.
Raporun tamamı burada (Türkçe) ve burada (İngilizce). Sektörel genel bakış grafikleri ve Şubat ayı toplam PMI raporu ile geçen ayki sektörel PMI raporlarına dair notlarımız ise aşağı da.